Altijd en overal Realtime stuurinformatie

Met realtime inzicht hielpen we Schiphol Group om concurrerend te blijven.
Home » Cases » Op koers in de Cloud

De vraag

Schiphol is de derde luchthaven van Europa. Efficiency is cruciaal om concurrerend te blijven. Alle processen en verschillende administraties maakten het echter onmogelijk om grip te houden op kosten en marges. Schiphol Group besloot daarom om de bedrijfsvoering te uniformeren en onder te brengen in de Cloud en koos Oracle voor de financiële processen. Profource mocht de implementatie van Oracle Cloud realiseren en beheren.

Onze aanpak

Onze eerste vraag was: welke inzichten zijn nodig om je organisatie te kunnen besturen? Deze strategische sturingsinformatie vertaalden wij naar Oracle. Zo gingen we te werk als een architect die een huis op basis van de behoeften van de bewoner tot in detail uittekent. Het resultaat implementeerden we eerst bij Schiphol Telematics, één van de organisaties binnen Schiphol Group. Toen de opdrachtgever helemaal tevreden was, rolden we Oracle Cloud uit over de hele groep. Dankzij de inzet van onze Finance & Control-specialisten vond het nieuwe systeem snel draagvlak bij de medewerkers.

Het resultaat

Alle processen brachten we stapsgewijs onder in de Cloud, van vastgoed, parkeergelden en telecom tot de financieel strategische sturing. Zo kan Schiphol Group alle data aan elkaar koppelen en realtime sturen op efficiency. Op het gebied van Finance realiseerden we een directe capaciteitsreductie van 30%. De crediteurenadministratie die was uitbesteed aan Profource, kon Schiphol weer in eigen beheer nemen. Zo maakten we een deel van onze dienstverlening overbodig. Nu het hele proces scherp in beeld was, konden we samen een roadmap opstellen voor verdere automatisering van processen. Zo zorgen we ervoor dat Schiphol Group op koers blijft.

Kostenreductie
30 %
In de Cloud
100 %
Realtime stuurinformatie
24 uur

Wil je weten hoe we jou Zichtbaar verder kunnen brengen?

Benieuwd hoe Redmore jouw organisatie verder kan brengen? Laten we verder praten over je uitdagingen. We zijn je partner op het gebied van Risk, Business, Technologie, Legal en Finance. Van strategie tot vlekkeloze implementatie.

Contact+ opnemen

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden