Facturen verwerken? Laat ze het zelf doen

Met een nieuw ERP-systeem hielpen we overheden om inkomende facturen automatisch te verwerken.
Home » Cases » Facturen verwerken? Laat ze het zelf doen

De vraag

Facturen handmatig verwerken kost veel tijd en is foutgevoelig. Dat zag de overheid ook. Iedere overheidsinstelling werd daarom verplicht om vóór 18 april 2019 digitale facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Technisch kan dat in een week ingeregeld zijn. Maar hoe zorg je dat het ook echt voor je gaat werken? Daar hielp Profource 18 ministeries, grote gemeenten en andere overheidsorganisaties bij.

Onze aanpak

Als de inkooporder en factuur niet naadloos op elkaar aansluiten, is e-facturatie een wassen neus. 50% van de facturen moet dan alsnog handmatig verwerkt worden. Een efficiënte oplossing begint daarom met inzicht. Onze quickscan bracht duidelijke aandachtspunten in kaart, met oog voor de menselijke weerstand tegen veranderingen. We kennen het ERP-systeem en de bijbehorende financiële processen tot in elk detail. Daardoor konden we er snel voor te zorgen dat facturen effectief volledig geautomatiseerd verwerkt kunnen worden, met matching tot op de laatste orderregel. Hierdoor werkten onze opdrachtgevers efficiënter dan ze voor mogelijk hielden.

Zo brachten we de overheid verder

Onze opdrachtgevers voldeden op tijd aan de wettelijke voorwaarden. Check. Daarnaast realiseerden we samen een grote efficiencyslag waar ze op lange termijn profijt van hebben. De automatisering zorgt voor gemiddeld 50% capaciteitsbesparing. Of in andere woorden: 50% aan arbeidskracht die impactvoller ingezet kan worden. Bovendien brachten we de gemiddelde doorlooptijd van facturen met de helft terug, een andere doelstelling van de overheid. Samen met de overheid streven we naar verdergaande automatisering. Met techniek waar het kan en menselijk waar het moet. Zo brengen we de digitale toekomst van de overheid dichtbij.

Overheden gedigitaliseerd
18
Capaciteitsvermindering
50 %
Snellere doorlooptijd
50 %

Wil je weten hoe we jou Zichtbaar verder kunnen brengen?

Benieuwd hoe Redmore jouw organisatie verder kan brengen? Laten we verder praten over je uitdagingen. We zijn je partner op het gebied van Risk, Business, Technologie, Legal en Finance. Van strategie tot vlekkeloze implementatie.

Contact+ opnemen

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden