Een dynamische inrichting van Microsoft Dynamics

Met vernieuwd functioneel beheer hielpen wij de verzekeraar haar strategische doelstellingen bereiken.
Home » Cases » Een dynamische inrichting van Microsoft Dynamics

De vraag

Een uitvaartverzekeraar wilde haar (kern)applicaties vervangen door Microsoft Dynamics Customer Engagement (CRM) en Finance & Operations (Finance en Uitvaart). Dit betekent één standaardpakket in plaats van applicaties per domein. Daardoor moest de verzekeraar het functioneel beheer anders inrichten en moesten drie domeinen gaan samenwerken. De vraag: hoe moet het functioneel beheer worden ingericht?

Onze aanpak

De eerste stap was het in kaart brengen van wensen en een analyse van de processen, werkwijze, middelen en de betrokken werknemers. We interviewden de stakeholders en creëerden één overzicht met eisen. In workshops met functioneel beheerders achterhaalden we hoe ze tegen de pakketverandering aan keken en wat zij belangrijk vinden. Zo creëerden we draagvlak en haalden tegelijkertijd informatie op.

De interviews en workshops vormen de basis voor een adviesrapport dat bestond uit drie scenario’s voor implementatie. Op basis van de wensen van de klant, KPI’s, capaciteit en de eventuele impact op de organisatie brachten we een onafhankelijk advies uit. De scenario’s presenteerden we aan de opdrachtgever. Na keuze voor één van de scenario’s stelden we een implementatie- en communicatieplan op.

Zo brachten we de uitvaartverzekeraar verder

Dankzij onze expertise van Microsoft Dynamics en ervaring in de uitvaartbranche hielpen we de verzekeraar stapsgewijs een transitie te maken naar de nieuwe inrichting van het functioneel beheer. De verzekeraar nu in staat om haar strategische doelstellingen te realiseren en klanten beter te bedienen.

Wil je weten hoe we jou Zichtbaar verder kunnen brengen?

Benieuwd hoe Redmore jouw organisatie verder kan brengen? Laten we verder praten over je uitdagingen. We zijn je partner op het gebied van Risk, Business, Technologie, Legal en Finance. Van strategie tot vlekkeloze implementatie.

Contact+ opnemen

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden