Home » Actueel » Nieuws » Rika Coppens, CEO House of HR, bij de 50 machtigste HR-vrouwen ter wereld

Rika Coppens, CEO House of HR, bij de 50 machtigste HR-vrouwen ter wereld

Rika Coppens, CEO van de Europese HR-dienstverleningsgroep House of HR, behoort wereldwijd tot de 50 belangrijkste vrouwen in de wereld van de human resources. Dat heeft ‘Staffing Industry International’ zojuist bekendgemaakt. Ze is de enige Belgische in de lijst. House of HR is bovendien het enige Belgische bedrijf dat erin vermeld wordt. House of HR is de moederorganisatie van Redmore Group.
Elk jaar in november publiceert Staffing Industry Analysts (SIA), een globale kennisverzamelaar in de HR-sector, zijn ‘Global Power 150 – Women in Staffing’ lijst bekend. Woensdag 18 november maakte SIA de lijst voor 2020 bekend. In de zesde editie daarvan staan de 150 belangrijkste vrouwen in de wereld van de human resources: de 100 belangrijkste in Amerika, en de 50 belangrijkste op wereldwijd vlak. Het is in die wereldwijde top-50 dat Rika Coppens als enige Belgische vrouw vermeld wordt. Het gaat stuk voor stuk om vrouwen die op een eigen manier een stempel drukken op de HR-wereld.


Subadhra Sriram, die de lijst uitgeeft, verklaart: ‘het gaat om vrouwen met uiteenlopende achtergronden, maar stuk voor stuk maken ze het verschil in een sector die in volle beweging is. In een tijd waarin een pandemie een disproportioneel grote impact heeft op vrouwen en minderheden, spannen zij zich geweldig hard in om de dramatische negatieve impact die Covid-19 op de werkvloer heeft, weg te werken. De dames in deze lijst bouwen nieuwe bedrijven, producten en technologieën en creëren een toekomst waar mannen en vrouwen zich professioneel thuis voelen.’ In de lijst staan CEO’s, ondernemers, advocaten, technologie experts etc.
Rika Coppens is blij met deze spectaculaire vermelding, maar blijft nuchter en bescheiden. ‘Deze lijst is het resultaat van een mathematische berekening, maar als ze ervoor kan zorgen dat ik mee kan helpen om de belangrijke topics op vlak van HR bespreekbaar te maken dan graag. Er is nog veel werk aan de winkel om alle mensen aan de slag te krijgen én te houden: een verantwoordelijkheid die trouwens bij alle sociale partners ligt.’

 


Binnenkort publiceert hetzelfde SIA ook haar lijst met grootste HR-bedrijven ter wereld, gebaseerd op de gerealiseerde omzet in het voorbije jaar. In de lijst van 2019 stond House of HR op de 25ste plaats. Op basis van de geconsolideerde omzet (2019) van 1,8 miljard euro zal House of HR in de nieuwe lijst naar alle verwachting nog wat hoger in de ranking eindigen.

Meer info?
Je kan het rapport ‘Global Power 150 – Women in Staffing’ van SIA hier downloaden. Onderaan vind je twee rechtenvrije beelden van Rika Coppens. HiResbeelden worden op aanvraag toegezonden.

Vragen of graag een interview met CEO Rika Coppens?
Aart De Zitter, managing partner BeSpoken, PR-partner House of HR, +46 725 890 972, aart@bespoken.be
Victoria Hemelaer, CMO House of HR, +32 492 97 35 50, victoria.hemelaer@houseofhr.com

Over House of HR

House of HR is een leidinggevende internationale dienstengroep in de wereld van de human resources. Het is de holding boven 9 0perationele bedrijven die samen 38 merken vertegenwoordigen. Die zijn actief in General Staffing, Specialist Staffing, Engineering & Consulting en Digital Staffing. Samen hebben ze meer dan 590 kantoren, gespreid over 10 landen, en bezorgden ze in 2019 met hun 3.400 medewerkers jobs aan meer dan 47.000 mensen. House of HR is van oorsprong Belgisch en heeft zijn hoofdzetel in Roeselare. Het Franse investeringsbedrijf Naxicap is meerderheidsaandeelhouder. De omzet voor 2019 bedroeg €1,8 miljard.
Meer info op www.houseofhr.com.