Home » Actueel » Blogartikelen » Nieuwe CEO Triple A Kirsten de Vries: “Je vindt je comfortzone door uit je comfortzone te stappen.”

Nieuwe CEO Triple A Kirsten de Vries: “Je vindt je comfortzone door uit je comfortzone te stappen.”

Kirsten de Vries is de kersverse Managing Partner bij Redmore boutique Triple A – Risk Finance. Daar volgt ze Roel van Besouw op, een van de founding fathers van het Amsterdamse consultancybedrijf in risicomanagement en actuariaat. Ze neemt ons mee in haar carrière bij Triple A en haar visie voor de toekomst van Triple A.

Wat is jouw verhaal bij Triple A?
Ik ben 17 jaar geleden benaderd door Hen Veerman om bij Triple A te komen werken. Ik was al actief binnen de consultancy en wilde de stap wel wagen om bij een nieuw opstartend bedrijf te gaan werken. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb Triple A altijd ervaren als een organisatie met een echte ondernemerscultuur. Heb je een goed idee? Dan wordt er serieus naar gekeken. We zijn een partnerorganisatie. Er is weinig hiërarchie, wat zorgt voor een open cultuur. Dat draagt eraan bij dat mensen lang bij ons blijven, los van de uitdagende opdrachten die ze uitvoeren.

Na mijn jaren als consultant ben ik tien jaar geleden doorgegroeid naar het managementteam van de Insurance Business Line. Mijn focus lag in eerste instantie op de life practice, oftewel klanten binnen de levensverzekeringsmarkt. Vervolgens ben ik partner geworden en werd ik ook verantwoordelijk voor de HR-portefeuille binnen het management van Triple A.

Waarom werk jij graag voor Triple A?
Allereerst zijn de open cultuur en de leuke collega’s een van de redenen waarom ik zo graag bij Triple A werk. Je kunt altijd bij iemand binnen lopen voor een praatje of om hulp te vragen. We staan er altijd voor open om elkaar te helpen. Verder heb ik het altijd prettig gevonden om inhoudelijk werk te kunnen combineren met managementtaken. Dat is een van de dingen die Triple A kenmerkt binnen Redmore, elke consultant zit ook bij de klant. Ook de partners. Dat maakt dat je op de hoogte blijft van de business en je netwerk intact blijft.

Welke kansen zie jij als kersverse CEO voor Triple A?
We zijn sinds onze oprichting snel gegroeid binnen de verzekerings- en pensioenmarkt. De laatste jaren zijn we ook actief geworden in het bankwezen. Ik zie daar zeker nog verdere kansen op uitbreiding. Voor onze riskmanagement- en pensioenactiviteiten is de Wet toekomst pensioenen de komende jaren de grootste uitdaging. We gaan onze klanten dan ook de komende jaren op diverse vlakken helpen met de invoering van het nieuwe pensioenstelsel.

Onze Actuarial Technology business line is daarbij ook heel belangrijk en echt uniek in de markt. Met dit team ondersteunen we organisaties op actuarieel technisch gebied. We zijn een consultancybedrijf met specifieke actuariële kennis dat ook kennis heeft van de techniek en modellen. Met onze actuariële blik bieden we een unieke visie, bijvoorbeeld op de toekomstige regelingen voor de Wtp, de implicaties van het invaren, transitieplannen, maar ook qua modellering, data en communicatie.

We zijn daarnaast net gestart met een kantoor in Duitsland. Dat team willen we graag op de kaart zetten. We zitten al in Polen, Spanje en België, met deze stap willen we voet aan de grond in de Duitse markt krijgen. Het helpt onze positie verstevigen als serieuze actuarieel en risk management advieskantoor in Europa.

Wat voor type CEO ga jij zijn?
Collega’s en klanten zullen krijgen wat ze altijd kregen. Een professional die graag samenwerkt om een klant te helpen. Ik breng projecten graag tot een goed eind en ik doe dat graag samen. Dat is toevallig een van de kernwaarden van Triple A: samen doen. Triple A is geen eenpersoonsbedrijf.

Prettig met elkaar samenwerken en verantwoordelijkheid nemen is een eerste vereiste. De rest volgt vanzelf. En zolang het bedrijf gezond is, is er niets aan de hand, maar uiteindelijk ben ik degene die zich moeten verantwoorden aan Redmore en House of HR.

Verder blijft het uiteraard van belang om onze consultants verder te brengen, op te leiden en enthousiasmeren voor het vak, daar werk ik graag aan.

Is het toeval dat de nieuwe CEO van Triple uit eigen huis afkomstig is?
Dat denk ik niet. Een voordeel is dat ik de werkwijze en cultuur als geen ander ken en we hierdoor continuïteit bewaken.

Zijn er al dingen waarvan je weet dat je die wilt veranderen?
Ik denk dat we soms te bescheiden zijn. We mogen successen wel uitbundiger vieren bijvoorbeeld. Als we een mooi project hebben afgerond of als we juist een mooi nieuw project hebben binnengehaald. Aan de andere kant is dat ook weer de charme van Triple A, doe maar gewoon. We zijn geen bedrijf waar mensen naast hun schoenen gaan lopen. We doen het met elkaar en dat is heel belangrijk, ook voor de toekomst.

Wat is het meest gedenkwaardige moment voor jou in al die jaren Triple A?
Op werkvlak zijn er diverse projecten waar ik met veel trots op terug kijk. Bijvoorbeeld projecten rondom de beursgangen van klanten. De dynamiek van samenwerking met diverse afdelingen en teams en de betrokkenheid van verschillende stakeholders is wel iets wat bijblijft.

Op persoonlijk vlak zijn dat toch de Triple A skireizen. Je ziet dan heel veel collega’s, ook uit het buitenland. Dat tekent echt de collegialiteit binnen Triple A. Iedereen kan ergens bij aansluiten (skiën, après-skiën, wandelen, etc.), maar als je geen zin hebt is het ook goed.

Sollicitanten die ons kantoor bezoeken geven ook regelmatig aan dat het opvalt hoe leuk we met elkaar omgaan. Seniors en jongere en relatief onervaren collega’s hebben een goede klik. Gedenkwaardige momenten worden wat mij betreft gevormd door de cultuur binnen onze organisatie.

Hoe ga jij als CEO die cultuur bewaken?
Dat is een goede vraag. Als je continu groeit, verandert er onvermijdelijk iets. Ook in je cultuur. We zagen de afgelopen jaren een netto groei van 10 a 15 consultants per jaar in Nederland. En we zijn nog niet klaar met groeien, onder andere in banking en in het buitenland. Maar we moeten er werk van blijven maken om onze cultuur te behouden, en dat doen we ook.

Wat ik belangrijk vind is dat iedereen binnen Triple A ook de ruimte voelt om zichzelf te zijn. Meer diversiteit, en die kracht benutten. Daar wil ik ook stil bij staan de komende tijd. Verder zijn leuke uitdagende opdrachten heel belangrijk. Natuurlijk gebeurt het weleens dat consultants hun opdracht iets minder leuk vinden. Het is aan ons om dat te signaleren en er op tijd iets aan te doen. Tevreden consultants betekent uiteindelijk vaak tevreden klanten.

Over opdrachtgevers gesproken, wat doet Triple A om iets extra’s te brengen?
Ik denk dat wij goed in staat zijn om out of the box te denken. Even dat stapje extra, net iets creatiever denken dan een standaardoplossing, maar met behoud van kwaliteit. We denken graag met de klant mee in mogelijkheden en dat wordt gewaardeerd.

Welke tip heb je aan de Kirsten die aan het begin van haar carrière staat?
Ga veel dingen uitproberen. Dan weet je op een gegeven moment waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Zo kom je langzaam achter de richting waar jij je het meest comfortabel voelt en wat het beste bij je past. Om je comfortzone te vinden moet je vaak eerst uit je comfortzone stappen.