Home » Actueel » Nieuws » House of HR vierde grootste HR-speler in Nederland

House of HR vierde grootste HR-speler in Nederland

House of HR, de Europese groep van HR-dienstverleners, is de vierde grootste HR-speler van Nederland. Dat maakte Staffing Industry Analysts vrijdag 11 december bekend. Met een omzet van 576 miljoen euro in 2019, tekenen Redmore, Continu en Covebo, de Nederlandse bedrijven die tot de House of HR groep behoren, een opmerkelijke groei van niet minder dan 23 %, en dat terwijl de algemene Nederlandse HR-sector met 4 % gekrompen is.

Sterke groei ondanks krimpende markt

Staffing Industry Analysts (kortweg SIA) maakt elk jaar een lijst op met de grootste staffing bedrijven ter wereld, maar maakt die lijsten ook op per land. Terwijl op globaal niveau House of HR op de 24ste plaats prijkt, met een geconsolideerde omzet van net iets meer dan 1,8 miljard euro, klimt de groep op landelijk niveau van de zevende naar de vierde plaats. De groep, die in Nederland bestaat uit de bedrijven Continu, Covebo en Redmore, haalde een omzet van 576 miljoen euro. Dat is maar liefst 23 % meer dan in 2018.

 

Het resultaat is des te opmerkelijker omdat de algemene omzet van de HR-dienstverleners in Nederland in 2019 met 4 % gedaald is, met een totale omzet van 20,6 miljard euro. De top-3, die bestaat uit Randstad, RGF staffing en Timing Holding, representeren 23 % van de totale omzet in Nederland, wat wijst op een sterke consolidatiebeweging.

 

CEO van House of HR Rika Coppens ziet in die hoge ranking vooral een bewijs van het continue streven naar kwalitatief hoogstaande dienstverlening. ‘Iedereen in House of HR – onze Happy Rebels – heeft hard gewerkt om duurzaam te groeien met een winstprofiel dat zijn gelijke niet kent in de markt. We behouden onze voortdurende focus op optimale dienstverlening aan zowel kandidaten als aan de bedrijven die op ons een beroep doen.’