Home » Actueel » Business » House of HR kondigt fusie TIMEPARTNER en ZAQUENSIS aan

House of HR kondigt fusie TIMEPARTNER en ZAQUENSIS aan

De Duitse bedrijven voor talentoplossingen TIMEPARTNER en ZAQUENSIS gaan fuseren. De bedrijven – die allebei deel uitmaken van House of HR, een van de grootste HR-dienstverlenersgroepen van Europa – zijn gespecialiseerd in de plaatsing van gespecialiseerde profielen. De fusie moet de sterktes van beide bedrijven bundelen, en van de nieuwe groep de zevende grootste HR-dienstverlener in Duitsland maken, met de ambitie om zich verder te specialiseren. De fusie schept mogelijkheden voor verdere groei, zowel voor de nieuwe groep als voor House of HR. De fusie bereidt de groep voor op meer investeringen in Duitsland, zowel via M&A’s als via de implementatie van digitale toepassingen van de groep.

 

2020 was een jaar vol Covid-19 uitdagingen in de HR-dienstverlenersbranche. Onnodig te zeggen dat de Duitse markt ook werd getroffen. Toch hebben twee van de grootste HR-spelers wonderwel stand kunnen houden: TIMEPARTNER en ZAQUENSIS.

Om verdere groei mogelijk te maken, gaan deze twee bedrijven vanaf januari 2021 samenwerken, om tegen april 2021 officieel te fuseren. Samen willen ze een nòg sterker bedrijf worden, ideaal gepositioneerd op het vlak van rekrutering en plaatsing: snel, digitaal, gespecialiseerd en landelijk. Door hun complimentariteit wil de nieuwe groep een van de drie grootste wervings- en talentoplossingsbedrijven van Duitsland worden.

TIMEPARTNER is een groep die bestaat uit TIMEPARTNER, Aero High Professionals, Aartos Personalservices en ibb. Samen stellen ze zo’n 10.000 gespecialiseerde arbeiders te werk in heel Duitsland, goed voor een omzet van ongeveer 360 miljoen euro in 2019. ZAQUENSIS heeft een sterke focus op industriële, technische, kantoor- en financiële dienstverlening. Het verschaft werk aan meer dan 3.700 mensen, goed voor een omzet van 110 miljoen euro in 2019.

Voor House of HR biedt de fusie veel groeimogelijkheden. Rika Coppens, CEO van House of HR, licht de plannen toe: ‘De fusie van TIMEPARTNER en ZAQUENSIS is een logische stap in onze verdere groeiplannen. We willen de bedrijven in onze groep optimaal structureren. Deze fusie helpt ons om onze impact op de Europese HR-scène te vergroten, vooral dan in de plaatsing van gespecialiseerd talent. We doen dit door zowel organisch te groeien als door bedrijven over te nemen die in dit domein actief zijn. De fusie vergemakkelijkt bovendien de ontplooiing van de digitale oplossingen van House of HR in Duitsland. Denk maar aan SWOP, NowJobs, …’

De fusie tussen TIMEPARTNER en ZAQUENSIS wordt in de loop van 2021 verder in detail uitgewerkt. De sterktes van beide bedrijven zullen behouden blijven en investeringen zullen in kaart worden gebracht. Interne medewerkers zullen nieuwe opportuniteiten aangeboden krijgen, en er zal geen operationele impact zijn voor de klanten of de medewerkers die bij de klanten werken. Met betrekking tot de te gebruiken merknamen in de toekomst wordt een marktonderzoek opgezet.