Helemaal in control

Zo implementeerden we een financial reporting risk framework
Home » Cases » Helemaal in control

De vraag

Een Nederlandse verzekeraar wilde haar interne controle aanscherpen en beter aantoonbaar maken. Als onderdeel van een groter projectteam vervulden wij hierin een centrale rol door de processen, risico’s en controles in kaart te brengen. Deze inventarisatie was de basis voor een verbeterd Financial Reporting Risk Framework dat zich richt op de hele financiële waardeketen – van aanvraag tot financiële afhandeling. Extra uitdaging: een heel strakke deadline.

Onze aanpak

Processen werkten we uit in brown-paper-sessies en workshops. De uitkomsten gebruikten we als uitgangspunt voor de risk assessments. Door mensen vanuit verschillende lagen van de organisatie bij elkaar te brengen zetten we in korte tijd een geïntegreerd overzicht van processen, risico’s en controles neer. Daarnaast ondersteunden we de organisatie bij het (her)ontwerpen en implementeren van bestaande en nieuwe controles. Ook gaven we organisatieadvies en ondersteuning ter voorbereiding op de halfjaarlijkse controle van de externe accountant.

Zo brachten we de verzekeraar verder

Door de combinatie van onze branchekennis, risicomanagement-expertise en ervaring in audits maakte het mogelijk konden we snel en efficiënt aan de slag om het traject te versnellen. Het resultaat: een verbeterd Financial Reporting Risk Framework dat de interne controle naar een hoger niveau tilt en beter aantoonbaar maakt. Zo bewijst de verzekeraar niet alleen aan zichzelf dat zij in controle is, maar ook aan externe partijen.

Wil je weten hoe we jou Zichtbaar verder kunnen brengen?

Benieuwd hoe Redmore jouw organisatie verder kan brengen? Laten we verder praten over je uitdagingen. We zijn je partner op het gebied van Risk, Business, Technologie, Legal en Finance. Van strategie tot vlekkeloze implementatie.

Contact+ opnemen

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden