Go of no-go

Zo brachten we de werkelijke waarde van een overname in beeld
Home » Cases » Go of no-go

De vraag

De verzekeringsmarkt is verzadigd, groei gebeurt vrijwel alleen nog via overnames. Wanneer je als een van ‘s werelds grootste verzekeraars de kans krijgt om een enorme verzekeringsportefeuille over te nemen, stel je daarom het beste expertteam samen om een vlijmscherp overnamebod te bepalen. Een team dat bestaat uit investeringsbank, juristen én een actuarieel kantoor met diepgaande kennis van de verzekeringswereld om de actuariële due dilligence uit te voeren. Actuarissen die je precies kunnen vertellen welke lijken er in de kast zitten en uit welke portefeuilles juist meer te halen is. We waren trots dat de verzekeraar deze actuariële vraag stelde aan onze specialisten van Triple A.

De aanpak

Het was aan ons om de actuariële informatie te beoordelen en de waardering uit te voeren. Door onze ruime ervaring met M&A-trajecten konden we snel structuur aanbrengen in het proces, wisten we welke expertise nodig was en stelden we de juiste vragen. Zo lukte het ons om in korte tijd een complete analyse uit te voeren via het model dat we voor deze casus opstelden. Omdat we weten hoe belangrijk goede communicatie in dit soort trajecten is, wisselden we constant informatie uit met alle betrokken. Zo verhoogden we de snelheid en kwaliteit van het resultaat.

Zo brachten we de verzekeraar verder

Als expertteam leverden we ruim binnen de gestelde termijn een gefundeerd waarderingsrapport op, dat fungeerde als basis voor een overnamebod. In dit rapport vertaalden we onze gedetailleerde actuariële bevindingen naar een helder strategisch advies. Dit advies gaf de board de juiste handvatten om een goede afweging te maken. En was zo de basis voor een no-go.

Wil je weten hoe we jou Zichtbaar verder kunnen brengen?

Benieuwd hoe Redmore jouw organisatie verder kan brengen? Laten we verder praten over je uitdagingen. We zijn je partner op het gebied van Risk, Business, Technologie, Legal en Finance. Van strategie tot vlekkeloze implementatie.

Contact+ opnemen

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden