Een optimaal digitale verzekering

Zo richtten we een nieuw product in bij een internationale bank en verzekeraar.
Home » Cases » Een optimaal digitale verzekering

De vraag

Snelheid, flexibiliteit en kwaliteit van onlineservices zijn essentieel in de huidige verzekeringsmarkt. Een internationale verzekeraar vroeg onze hulp bij de productinrichting van een nieuw polis- en schadeadministratiesysteem dat aan al die eisen voldoet.

Onze aanpak

Onze aanpak bestond uit vier fases:

 1. Business requirements
  In werksessies vertaalden we de wensen van de business naar een functioneel ontwerp. We bespraken hoe het verzekeringsproduct eruit gaat zien en de verschillende dekkingen en clausules. Ook dachten we na over de premieberekening en hoe we de wensen van de business kunnen vertalen naar IT-oplossingen.
 2. Het functioneel ontwerp
  Op basis van deze wensen ontwikkelden we een eerste versie van het functionele ontwerp. Met deze conceptversies kreeg de opdrachtgever een goed beeld van hoe het product eruit ging zien tijdens een aanvraag. Ook leverden we offerte- en mutatiedialogen op.
 3. Het technisch ontwerp
  Aan de hand van het functionele ontwerp schreven we een technisch ontwerp dat klaar was om ingericht te worden. Dit is een document waar alle functionaliteiten zijn beschreven die nodig zijn om het product in een keer goed in te richten. We schreven expressies uit; een soort code die direct ingericht kan worden om het product goed te laten werken.
 4. Inrichten van het eindproduct
  Tot slot richtten we het product in. Ontwikkelen en testen gebeurde tegelijkertijd. Zo konden we in een korte tijd een goed werkend product opleveren. Elke deeloplevering werd getest. Bevindingen en changes pakten we direct op.

Zo brachten we de financiële dienstverlener verder

Met behulp van korte sprints haalden de ambitieuze deadlines. De implementatie van het nieuwe softwarepakket ondersteunde alle kernprocessen van de verzekeraar. Zo kunnen klanten, intermediairs en partners snel en efficiënt een verzekering aanvragen, polissen beheren en claims indienen. Tegelijkertijd houdt de verzekeraar polis- en beheerkosten laag.

Wil je weten hoe we jou Zichtbaar verder kunnen brengen?

Benieuwd hoe Redmore jouw organisatie verder kan brengen? Laten we verder praten over je uitdagingen. We zijn je partner op het gebied van Risk, Business, Technologie, Legal en Finance. Van strategie tot vlekkeloze implementatie.

Contact+ opnemen

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden