Een blauwdruk voor toekomstige groei

Zo hielpen we PGB Pensioendiensten om beheerst door te groeien met managed insourcing.
Home » Cases » Een blauwdruk voor toekomstige groei

De vraag

Begin dit jaar stapte Pensioenfonds AVH over naar Pensioenfonds PGB. Dit zorgde bij PGB Pensioendiensten, de uitvoeringsorganisatie van het fonds, voor een organisatorische uitdaging. Maar wel een die precies paste in zijn visie om innovatie en beheerste groei samen te laten gaan. Daarom werd gezocht naar een partner om deze grote overgang te bemensen en tegelijkertijd gebruik te maken van het momentum om de procesinrichting te vernieuwen. We kregen het vertrouwen om dit te verzorgen – op locatie. Van organisatie-inrichting tot volledige bemensing. Onder het motto: beter, sneller en efficiënter.

De aanpak

Binnen drie maanden hadden we 25 operationele en aansturende specialisten geselecteerd en opgeleid. Ook de organisatie stond klaar: de processen, database en overlegstructuren waren ingericht en KPI’s waren helder. Binnen no time waren we operationeel. Continuïteit borgden we door mensen on the job op te leiden. En met ons grote team konden we elke schaalvraag aan. Ondertussen stelden we veel verbeteringen voor – en implementeerden deze direct. Zo bouwden we rapportagebestanden, die ook werden toegepast bij andere onderdelen van PGB Pensioendiensten. En wanneer het even niet ging zoals we wensten, gingen we met onze opdrachtgever op zoek naar een betere oplossing. Zo bereiken we samen meer dan we voor mogelijk hielden.

Zo brachten we PGB Pensioendiensten verder

We maakten het vertrouwen van PGB waar: er staat een goedlopende en efficiënt ingerichte unit, waarin de processen kristalhelder en overdraagbaar zijn – ook buiten de unit. Daarmee staat er een blauwdruk voor verdere groei. In dit traject migreerden we 75.000 deelnemers en 900 werkgevers, waarbij we door procesoptimalisaties, binnen het proces gegevensinwinning, een STP-graad hebben behaald van 85%. Sneller, beter en efficiënter dus!

Wil je weten hoe we jou Zichtbaar verder kunnen brengen?

Zo hielpen we PGB om beheerst door te groeien met managed insourcing.

Contact+ opnemen

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden