Home » Actueel » Nieuws » Talent&Pro versterkt dienstverlening met nieuwe unit Legal

Talent&Pro versterkt dienstverlening met nieuwe unit Legal

Redmore dochter Talent&Pro breidt uit met een nieuwe business unit Legal. Deze nieuwe business unit is het antwoord op de groeiende vraag naar juridische professionals binnen Talent&Pro en de andere labels van Redmore Group. Met inmiddels 20 medewerkers heeft Legal al een stevige zelfstandige plek binnen de organisatie gekregen. Hiermee kan Talent&Pro haar klanten beter helpen bij juridische vraagstukken binnen de financiële dienstverlening. Ook wordt al gekeken naar uitbreiding naar nieuwe markten binnen de publieke sector, zoals de zorg en overheid.

 

Vraag naar specifieke juridische kennis

Dienstverleners in de financiële sector krijgen de komende jaren te maken met een toenemend aantal wetten en regels. Denk aan de Wet financieel toezicht (Wft), de Pensioenwet, MiFID, Basel, Solvency en de Wet bescherming persoonsgegevens. Talent&Pro ziet hierdoor nieuwe aanvragen met een specifieke juridische achtergrond ontstaan vanuit haar klanten in de financiële dienstverlening: banken, verzekeraars, hypotheekverstrekkers en pensioenfondsen. Met de nieuwe business unit kan Talent&Pro professionals inzetten op deze vraagstukken als junior jurist, staff jurist, legal support en compliance medewerker.

Jolene van Gent, Unit Manager Legal: “We hebben binnen de unit Schade, Zorg & Inkomen (SZI) een aantal juristen in dienst die tot op heden deze legal rollen oppakten. We merken dat we hier succesvol in zijn en met hen de juiste match weten te maken tussen vakinhoudelijke én juridische kennis. De vaardigheden die zij vanuit Talent&Pro meekrijgen zijn van grote toegevoegde waarde. De vraag naar goede juristen met het juiste dna is inmiddels zó groot, dat we besloten hebben dit te formaliseren in een nieuwe unit.”

Opleiden en ontzorgen

Nu Legal een zelfstandige business unit is, snijdt het mes aan twee kanten: meer focus op de ontwikkeling van de juridische professionals van Talent&Pro en daarmee een beter en completer aanbod van juridisch talent om dienstverleners in de financiële sector te ontzorgen. Bijzonder aan de nieuwe business unit is namelijk dat de talenten binnenkomen met een juridische achtergrond en binnen Talent&Pro opgeleid worden met de juiste competenties en inhoudelijke kennis over de financiële dienstverlening. Met die combinatie zijn ze helemaal klaar om ‘inhouse’ te worden ingezet bij financiële dienstverleners en in de toekomst ook in de zorg en bij de overheid.

Jolene van Gent: “Door onze flexibele schil krijgen onze klanten altijd enthousiaste, hardwerkende mensen in huis mét inhoudelijke kennis en een frisse blik. Kenmerkend voor onze medewerkers is dat ze om zich heen kijken, resultaatgericht zijn en meer oppakken dan van hen verwacht wordt”.

Over Talent&Pro

Talent&Pro is binnen Nederland de marktleider en totaalpartner op het gebied van detachering, projecten en advies in de financiële dienstverlening. Talent&Pro is al 18 jaar actief in het bank- en verzekeringswezen, de pensioen- en levenbranche en het actuariaat. Binnen deze sectoren zijn meer dan 800 interimspecialisten werkzaam in zowel operationele als strategische functies. Zij werken verdeeld over acht gespecialiseerde business units, waaronder Pensioen&Leven, Bancair, Actuarieel, Schade, Zorg & Inkomen, Business IT, Match&More (Rabobank), Finance en de nieuwste unit Legal.

De hoogopgeleide toptalenten en professionals dragen actief bij aan efficiënte bedrijfsvoering en werkprocessen – en daarmee de resultaten – van financiële dienstverleners. Talent&Pro maakt onderdeel uit van de Redmore Group en werkt voor alle grote financiële instellingen in Nederland. In 2017 is Talent&Pro ‘Best Workplace’.