Home » Actueel » Nieuws » Pensioen Perspectief is onderdeel van Triple A – Risk Finance

Pensioen Perspectief is onderdeel van Triple A – Risk Finance

Amsterdam, 5 september 2018 – Triple A – Risk Finance, onderdeel van Redmore Group, kondigt vandaag de overname aan van Pensioen Perspectief, een onafhankelijk pensioenadviesbureau. Met zowel internationale als nationale klanten, is Pensioen Perspectiefgespecialiseerd in het leveren van pensioenadvies aan werkgevers, ondernemingsraden en fiscale- en juridische dienstverleners in verschillende branches.

Triple A – Risk Finance is een actuarieel adviesbureau met circa 100 werknemers dat gespecialiseerd is in financieel risicomanagement voor werkgevers, ondernemingsraden, pensioenfondsen en verzekeraars. Het bureau is sinds 2014 onderdeel van Redmore Group, waaronder ook de organisaties Talent&Pro en Profource vallen. Pensioen Perspectief wordt onderdeel van de tak Triple A – Benefits Consulting, die zich primair richt op advies aan werkgevers en ondernemingsraden op het gebied van pensioenen en sociale zekerheid.

Krachtenbundeling
Met de overname van Pensioen Perspectief beoogt Triple A – Risk Finance werkgevers en ondernemingsraden nog breder te kunnen adviseren. Door de krachtenbundeling van Pensioen Perspectief (expert op het gebied van complexe (juridische) pensioenvraagstukken en communicatie) en Triple A – Risk Finance (sterk in actuarieel beleidsadvies, tooling en productkennis) zijn beide organisaties gezamenlijk in staat een complete adviesrol te vervullen.

Informatiegebrek
Corry van Herpen, directeur en pensioenjurist bij Pensioen Perspectief, licht toe waarom het juist nu belangrijk is om werkgevers en werknemers transparantie te kunnen bieden: “Een niet te missen trend in Nederland is de overstap van een middelloon pensioenregeling naar een beschikbare premieregeling. Steeds meer werkgevers maken die overstap. Ruim een miljoen werknemers zijn inmiddels deelnemer in een beschikbare premieregeling en dit aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen. Omdat er voor de beschikbare premieregeling geen informatieverplichting is, hebben werkgevers, ondernemingsraden en werknemers onvoldoende zicht op de kosten en resultaten van hun pensioenregeling.”

Inspelen op behoeftes
Volgens Van Herpen creëert de samenwerking veel nieuwe mogelijkheden. “Werkgevers en ondernemingsraden hebben de wens om meer inzicht te krijgen in de financiële risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Met Triple A – Risk Finance kunnen we hier beter op inspelen. Daarnaast willen we, in samenspraak met de werkgevers, de werknemers steeds bewuster maken van de keuzes die zij kunnen of moeten maken met betrekking tot ouderdom, overlijden, ziekte en arbeidsongeschiktheid”, aldus Van Herpen.

Powerhouse
Ook Johan Nieuwersteeg, managing consultant bij Triple A – Benefits Consulting, is overtuigd van de meerwaarde van de samenwerking: “Met de impactvolle herziening van het pensioenstelsel voor de deur is behoefte aan een brede en kwalitatief hoogwaardige pensioenadviseur die werkgevers en werknemers bijstaat om goed doordachte keuzes te maken. Wij hebben versterking gezocht met Pensioen Perspectief, een pensioenadviesbureau met veel fiscale- en juridische kennis en al meer dan twintig jaar actief is in de pensioenmarkt. Samen vormen wij een ‘Powerhouse’ waarmee we werkgevers en ondernemingsraden ondersteunen de noodzakelijke grip te krijgen op hun pensioenregeling en de wijze van uitvoering.

 

vlnr: Edwin van den Elst (CEO Redmore), Roel van Besouw (Algemeen directeur Triple A – Risk Finance), Jaap Harmsen en Corry van Herpen (beiden Directeur Pensioen Perspectief)