Home » Actueel » Nieuws » Flexibilisering: Kans of bedreiging? Redmore in het FD

Flexibilisering: Kans of bedreiging? Redmore in het FD

Bij Redmore Group, met 1400 medewerkers het moederbedrijf van Redmore Solutions, Triple A Risk Finance, Talent&Pro en Profource, draait het allemaal om flexibilisering.

 

 

Hieronder de tekstversie van het artikel dat op 15 maart 2017 op pagina 3 van de bijlage van Het Financieele Dagblad verschijnt:

Flexibilisering: Het geheim van de smid anno 2017

“Organisaties hebben er baat bij hun bedrijfsvoering flexibel in te richten”

Bij Redmore Group, met 1400 medewerkers het moederbedrijf van Redmore Solutions, Triple A Risk Finance, Talent&Pro en Profource, draait het allemaal om flexibilisering. En dat zouden meer bedrijven moeten omarmen, vindt CEO van Redmore Jan van Duijn. “Want flexibilisering is een kans, geen risico.”

“Flexibilisering omvat voor ons het flexibiliseren van processen en carrières. We boosten de carrière van onze medewerkers door ze op zoveel mogelijk verschillende projecten in te zetten, veel te laten samenwerken en scholing aan te bieden. Wij doen meer aan opleidingen en persoonlijke ontwikkeling dan menig ander bedrijf.” Aan het woord is Jan van Duijn, CEO van Redmore. Volgens hem is flexibilisering een kans voor medewerkers in plaats van een risico. “Wij verstaan onder flexibiliteit het snel inspelen op een veranderende omgeving en het optimaliseren van processen. Organisaties moeten in staat zijn hun bedrijfsvoering flexibel in te richten en daar dan steeds de beste partners bij te zoeken op het vlak van mens en IT.” Goed voor de bedrijven en hun afnemers, en dus ook voor de betrokken medewerkers, zo stellen ze bij Redmore.

Garantie met resultaatverplichting

Redmore brengt de talenten en technologie van Redmore Solutions, Triple A Risk Finance, Talent&Pro en Profource op een unieke manier samen. Van Duijn: “Door onze gezamenlijke kennis en expertise van de dienstverlenende sector – financieel, zakelijk, zorg en overheid – zien wij veranderingen aankomen, duiden we deze, en bedenken we oplossingen die bijdragen aan een efficiënte operatie van andere organisaties.

IT, zoals robotisering of BI, speelt daarbij een steeds grotere rol, zo stelt Van Duijn. “De één ontwikkelt IT-toepassingen, de ander gebruikt het. Altijd met als doel bedrijfsprocessen te optimaliseren.” Redmore werkt ook met data science, zoals predictive modelling, vertelt de CEO. “Welke (potentiële) opdrachtgever krijgt op welk moment te maken met een ontwikkeling waarbij wij ze kunnen helpen? Wij hebben de kennis in huis omdat we die al eens ingezet hebben voor een andere opdrachtgever. Zo maken we onze toekomst maakbaar.” En ook de opdrachtgevers, die stuk voor stuk maatwerk wordt geboden, zijn er blij mee. “We zijn aantrekkelijk geprijsd omdat we reproduceerbare en schaalbare tools en diensten aanbieden. Als opdrachtgever weet je wat je aan ons hebt, omdat we ons al bewezen hebben. Bovendien bieden we proactief aan om te werken met resultaatverplichting.

“We geven onze opdrachtgevers die garantie, omdat we vaak het hele proces overnemen. Wij hebben daarmee het overzicht en onze consultants zijn goed in elk afzonderlijk onderdeel ervan.”

Sterke binding met bedrijf

Niet alleen opdrachtgevers zijn tevreden: ook op personeelsniveau wordt er geprofiteerd van het innovatieve beleid van Redmore, zo blijkt uit de cijfers. Van Duijn: “De labels bestaan elk afzonderlijk al tien tot vijftien jaar en we zijn gegroeid van 180 medewerkers in 2010 tot 1400 in 2017, waarvan het grootste deel in vaste dienst is. We worden gezien als een aantrekkelijke werkgever. Ons ziekteverzuim is opvallend laag en niet alleen onze opdrachtgevers blijven lang bij ons, maar ook onze werknemers. Het laatste is overigens geen hoofddoel: we begeleiden onze mensen zo goed mogelijk en maken ze allround, maar steunen ze volledig als ze ergens anders nieuwe ervaringen willen opdoen.” Volgens Van Duijn ontwikkelt personeel zich snel binnen Redmore. “Van werkstudent tot senior consultant, en van helpdeskmedewerker tot actuaris: mensen hebben de ruimte om te groeien binnen Redmore – en pakken die kans.”

In een recent (extern) onderzoek gaf 86 procent van de medewerkers aan een sterke band met de werkgever te hebben. Voor een organisatie waarvan de meeste consultants op locatie werken, is dat een mooi resultaat. “Ook zij voelen dus een sterke binding met onze organisatie. Iets waar we natuurlijk enorm trots op zijn.”

“Dat is het gevolg van de oprechte, persoonlijke aandacht die we hebben voor onze medewerker. Dat kun je niet spelen, dat moet in je zitten.”

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

“Onze labels zijn en blijven sterke merken in hun markt. Daar zijn we trots op en daar investeren we in. We willen voor nog veel meer opdrachtgevers een risicodragende partner zijn en het concept flexibilisering naar een hoger plan tillen. Technologische ontwikkelingen helpen ons daarbij. Daarnaast nemen we werk dat je makkelijk kunt automatiseren over, waardoor er meer ruimte ontstaat voor aandacht voor de medewerkers en hun persoonlijke ontwikkeling. En dat is waar het uiteindelijk om gaat. Daar wordt iedereen beter van.”

“Met de kennis en kunde van meer dan 1400 professionals (waaronder 250 bètamensen) en slimme software, bedenken en realiseren wij slimme, resultaatgerichte oplossingen en voeren we die door. Dat maakt ons in deze markt uniek voor opdrachtgevers èn werknemers.”

OVER REDMORE

In de huidige samenstelling bestaat Redmore Group sinds 2014. CEO Jan van Duijn: “Door de samenwerking van onze werkmaatschappijen Triple A Risk Finance, Profource, Talent&Pro en Redmore Solutions, zijn we in staat optimale dienstverlening te bieden voor alle financiële instellingen, en voor de financiële processen van profit- en non-profitorganisaties en overheden. “Onze mensen en hun brede én diepgaande kennisniveau zorgen ervoor dat onze dienstverlening ook breed inzetbaar is”, stelt Van Duijn. “Het draagvlak van de vraagstukken waar we mee te maken krijgen behelst onze hele organisatie. We kunnen communiceren met zowel management als IT-afdelingen als inhoudelijke kennisafdelingen en het klantcontactcentrum, en kunnen onze diensten en oplossingen dus op allerlei niveaus inzetten.”

In het kort omschrijft Van Duijn de labels van Redmore als volgt:

PROFOURCE

“Profource levert ondersteuning, advies en training op het gebied van Finance, Control, ERP en Business Intelligence bij gemeenten, rijksbrede overheid, ziekenhuizen en in de profit sector. Wij implementeren, beheren en optimaliseren Oracle Applications, waarbij onze kracht schuilt in onze consultants: slimme doeners met een unieke combinatie van proces- én it-kennis.”

REDMORE SOLUTIONS

“Redmore Solutions brengt samen met Triple S de talenten en technologie van Triple A Risk Finance, Talent&Pro en Profource op een unieke manier samen. Hoogstaande kennis, gedreven getalenteerde professionals en slimme software worden hier gecombineerd tot een complete oplossing. Redmore Solutions is vooruitstrevend en ondernemend in het bedenken en implementeren van innovatieve oplossingen”.

TALENT&PRO

“De grootste detacheerder voor financiële instellingen (en ook daarbuiten van stevige omvang) met focus op ontwikkeling van talenten. Binnen Talent&Pro bouw je bij de grootste opdrachtgevers in de financiële dienstverlening in korte tijd veel ervaring op. “Hier werken hoogopgeleide medewerkers, met een ervaringsniveau van talent tot zeer ervaren professional.”

TRIPLE A

“Deze consultants zijn actuarissen en risk professionals en zijn gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen van financiële instellingen en ondernemingen op het gebied van risicomanagement, sociale zekerheid en compliance. Bèta-georiënteerde professionals met uitstekende soft skills; een unieke combinatie.”