Home » Actueel » Blogartikelen » Mazars op tijd en binnen budget naar Oracle Cloud

Mazars op tijd en binnen budget naar Oracle Cloud

Het gebruikte ERP pakket voldeed niet meer, dus besloot Mazars dat er een nieuw systeem moest komen. De voorkeur ging nadrukkelijk uit naar een pakket in de cloud. Het werd Oracle Cloud Applications.

Waarom Oracle Cloud?

Marlon Kuipers is Programma Manager Oracle bij Mazars en legt uit: “We hebben de overgang naar Oracle Cloud gemaakt omdat we merkten dat de markt steeds sneller verandert. Met het oude pakket konden we daar niet goed op inspelen. Bovendien werden de kosten voor onderhoud te hoog. Met Oracle Cloud Applications gaan we automatisch mee met de nieuwste ontwikkelingen en hoeven we ons minder druk te maken over het ICT beheer. Dat is nou eenmaal niet onze core business”.

De toegevoegde waarde van Profource

Van begin af aan was duidelijk dat Mazars hulp van buitenaf nodig had om Oracle Cloud Applications te implementeren. De keuze is uiteindelijk op Profource gevallen. Marlon Kuipers: “Profource heeft niet alleen kennis van Oracle, maar ook van onze business. Bovendien sluit hun cultuur goed aan bij die van Mazars. Wij zijn geen grote bureaucratische molen, maar houden juist van korte lijnen en een persoonlijke, resultaatgerichte aanpak. We wilden er alles aan doen om de implementatie te laten slagen. Diezelfde drive zagen we terug bij Profource.

In de consultancy gaat het niet alleen om inhoudelijke kennis, maar ook om motivatie en overtuigingskracht. Het mooie van de Profource consultants is dat ze er helemaal voor gaan. Ze kunnen hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en laten zich niet door tegenslagen van de wijs brengen. Wat er ook gebeurt, ze zijn altijd gericht op het eindresultaat. Daarvoor moet je ook een tikkeltje eigenwijs zijn, en dat zijn ze zeker!”

Grote uitdagingen op weg naar de cloud

De overgang naar de cloud heeft veel voeten in aarde gehad. In het oude pakket was veel maatwerk ingebouwd, maar we wilden nu zo dicht mogelijk bij de standaard Oracle Cloud oplossing blijven. Met de hulp van Profource is het gelukt om maximale flexibiliteit in te bouwen. Onze medewerkers kunnen hun uren snel en efficiënt registreren. Afhankelijk van de gemaakte afspraken, factureren we de klant per project of op uurbasis. Enkele andere organisatorische processen moesten hierdoor wel op de schop. Om alle medewerkers hier in mee te krijgen hebben we flink geïnvesteerd in communicatie en training. Ook de Raad van Bestuur en de partners hebben een cruciale rol gespeeld bij de uiteindelijke acceptatie van het systeem.

Profource brengt consultancy organisatie Mazars naar de Oracle Cloud

Eind goed, al goed

De implementatie zelf was spannend. Als accountants- en adviesorganisatie zijn we voor allerlei processen afhankelijk van het ERP systeem. Het was cruciaal dat alles gewoon door kon lopen tijdens onze transitie naar de cloud. Dat is ook gelukt. Uiteindelijk is het project zonder grote problemen binnen tijd en budget afgerond. Al met al zijn we tevreden met het eindresultaat.”

Mark Lucas Luijckx, partner en lid van de Raad van Bestuur van Mazars, sluit zich hierbij aan:

 “Met de implementatie van Oracle Cloud heeft Mazars een belangrijke stap naar de toekomst gezet. Profource heeft ons daarbij als implementatiepartner goed geholpen. We kunnen onze dienstverlening nu efficiënter inrichten en onze klanten nog beter bedienen. Daar gaat het uiteindelijk om en Profource heeft dat prima begrepen.”


Over Mazars
Mazars is gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies en consultancy. Vanuit kennis op deze vakgebieden werkt Mazars voor (internationale) ondernemingen, organisaties in de publieke sector, mkb-ondernemers en vermogende particulieren. Mazars heeft 11 vestigingen in Nederland, waar 60 partners en ruim 900 medewerkers werkzaam zijn. Mazars in Nederland is onderdeel van de Mazars Groep. Mazars Groep heeft 40.400 professionals die klanten over de hele wereld van dienst zijn: 24.400 professionals in 91 landen binnen de geïntegreerde Mazars partnership, en 16.000 professionals in de Verenigde Staten en Canada via Mazars North America Alliance.